Contentmarketing

Contentmarketing

Contentmarketing

Ook als werkgever krijg je te maken met contentmarketing. Het houdt in dat je waardevolle content deelt als organisatie, waar de kandidaten op zitten te wachten. Content die vragen van doelgroepen beantwoorden. Bijvoorbeeld over de missie van de organisatie, specifieke uitdagingen in een functie of informatie over de sfeer in het bedrijf. Het gaat dus niet zozeer om advertenties, maar om middelen die meer de diepte ingaan en zo de doelgroepen ook echt raken.

Wat voor content?

Er zijn veel soorten content te bedenken die interessant zijn om in te zetten:

  • Blogs, artikelen of whitepapers
  • Podcast
  • Testimonials
  • Landingspagina op je website
  • Nieuwsbrieven
  • Video’s
  • Foto’s
  • Infographics
  • Social mediaberichten
  • Vacatures

De kandidaat centraal

Bij alle content die je creëert, staat de kandidaat centraal. Wat beweegt hem/haar, waar bereik je de persoon het beste, welke vragen spelen er? Dat is het uitgangspunt waarmee we de funnel ontwikkelen: een soort stappenplan van stappen die de kandidaat zet om tot sollicitatie te komen. Zo zorg je dat je snel in beeld komt bij jouw gewenste doelgroepen en dat je laat zien hoe je hun vragen oplost met jouw aanbod. Die ideale baan met mooie arbeidsvoorwaarden binnen een fijne bedrijfscultuur met voldoende opties om je te blijven ontwikkelen.

De juiste content overtuigt

Doordat we inzicht hebben in de wensen en behoeften van doelgroepen zijn we in staat om elke vraag te beantwoorden en eventuele bezwaren weg te nemen. Dat kunnen we bijvoorbeeld realiseren met duidelijke landingspagina’s waar kandidaten heel gestructureerd alle informatie vinden die zij nodig hebben. Het zorgt voor de optimale candidate experience, waarbij je als organisatie de kandidaat aan de hand neemt en zo naar binnen leidt.

Een voorbeeld van contentmarketing

Stel, je zoekt iemand voor IT en er zijn meer werkgevers die voor dezelfde functie op zoek zijn naar geschikte kandidaten. Je concurrenten plaatsen alleen vacatures om zo direct mensen te laten solliciteren. Maar jouw organisatie biedt een interessante whitepaper, die informatie geeft over actuele ontwikkelingen in het vakgebied. Ook bied je testimonials op de landingspagina waaruit kandidaten kunnen opmaken dat ze leuke collega’s krijgen en mooie vragen mogen oplossen, waarmee ze echt impact hebben. Het ontspannen koffiemoment dat je dan ook nog biedt, legt de drempel nog lager voor kandidaten om kennis te komen maken.

We denken graag met je mee

Welke vacatures wil jij graag invullen? Wie is de ideale kandidaat? We maken met plezier tijd vrij om met je mee te denken over de beste manier om jouw doelgroepen te bereiken en te laten solliciteren.