EVP-creatie

Employer Value Proposition

Wat is EVP-creatie?

Een EVP is een Employer Value Proposition en dat betekent niet meer dan de belofte die je als werkgever doet aan de arbeidsmarkt. Wat heb je te bieden als organisatie, qua cultuur, functies, arbeidsvoorwaarden? Het is dé informatie die kandidaten willen weten voordat zij besluiten om te solliciteren. Heb je een sterke belofte als organisatie, dan motiveert dat kandidaten om hun talent bij jouw organisatie in te zetten.

EVP als onderdeel van je Employer Brand

Met je employer brand kun je je als organisatie onderscheidend positioneren in de arbeidsmarkt. Je verpakt je EVP namelijk in je eigen huisstijl, tone-of-voice en middelen om zo talent aan te spreken. Nog voordat mensen solliciteren maken ze kennis met je organisatie als werkgever via social media, vacaturesites, je eigen website, via hun netwerk en andere kanalen. Een sterk employer brand zet je als organisatie op een favoriete positie in de beleving van je kandidaten. Zij zien dan een aantrekkelijke werkgever waar zij zouden willen werken. Daardoor overwegen ze dan ook om de baan waar zij nu in zitten in te ruilen voor een kans bij jouw organisatie.

Employer Branding als basis voor je werving

Met een sterke belofte en boodschap kun je consequent communiceren met de verschillende doelgroepen die je wilt werven. Je uitingen worden herkenbaar en maken zo een blijvende indruk bij kandidaten. Daarmee zorg je voor een succesvolle recruitmentstrategie.

De voordelen van Employer Branding

Met een sterk employer brand laat je kandidaten en je medewerkers zien welke carrièrekansen je organisatie te bieden heeft. Welke mogelijkheden er zijn om je verder te ontwikkelen. Of er een gezonde balans tussen werk en privé mogelijk is. Of medewerkers voldoening krijgen door hun werk. Welke waarden en normen heersen binnen de organisatie. Welke arbeidsvoorwaarden je biedt als werkgever. En natuurlijk welke missie de organisatie heeft en hoe je daaraan bijdraagt als medewerker.

Wat gebeurt er als je je employer brand versterkt?

  • Dan vergroot je de betrokkenheid en motivatie van je medewerkers.
  • Dan daalt het verloop en het ziekteverzuim
  • Dan werf je makkelijker nieuw talent
  • Dan bespaar je geld bij werving en behoud van medewerkers

Onze aanpak

Wij hebben een unieke aanpak, waarbij je niet alleen de focus legt op een sterker employer brand, maar waarbij je tegelijk aandacht geeft aan het werkgeluk van je medewerkers. Zo doe je niet alleen aan het binden van nieuwe medewerkers, maar ook aan het boeien van zittende medewerkers.

We denken graag met je mee

Welke vragen en uitdagingen spelen er in de organisatie? We maken met plezier tijd vrij om eens van gedachten te wisselen en je te inspireren met mogelijke oplossingen.

Laten we samen eens kijken waar de werkelijke behoefte ligt binnen de organisatie, we maken met alle plezier tijd vrij voor een kop koffie!