Doen jullie ook aan jobmarketing?

In kennismakingsgesprekken krijgen we vaak de vraag of we ook aan ‘jobmarketing’ doen. Het antwoord daarop is ‘ja’ , alleen scharen wij dat onder de term ‘recruitmentmarketing’.

Met ‘recruitmentmarketing’ doen we meer dan een platte vacature tekst verspreiden naar betaalde websites of vacaturebanken, nee er gaat veel aan vooraf.

De basis van een goede campagne voor een enkele vacature valt of staat met een grondige analyse. Wij analyseren doelgroepen met verschillende data sets en als het nodig is gaan we de verdieping bij de organisatie zelf, maar het liefst bij de eigen medewerker zoeken die werkzaam is in die rol.

Vanuit de analyse gaan we kijken welke content er nodig is om deze doelgroep te converteren tot sollicitant. Voor sommige doelgroepen werken korte recruitment video’s goed via Tik Tok of Instagram, voor andere doelgroepen volstaat die vacature tekst wel mits deze conversie gericht is geschreven.

Vanuit onze expertise gaan we ook de ‘candidate journey’ optimaliseren en volgt er advies wat er op de website van de opdrachtgever aangepast moet worden. We kunnen wel gaan adverteren, maar als de reis van potentiële kandidaat naar sollicitant niet goed zal het rendement lager zijn.

Vervolgens gaan we kijken welke kanalen het hoogste bereik gaan creëren en daar zetten we de campagne dan op in. Het media landschap is de laatste jaren zo enorm verandert, het is tegenwoordig niet meer bij te houden. Gelukkig doen wij dat voor onze opdrachtgevers, zodat we altijd met een gedegen advies kunnen komen.

Dus ja, wij doen ook aan jobmarketing, maar dan net iets grondiger, met meer kans op het juiste personeel!