JVP-creatie

Job value proposition

Wat is JVP-creatie?

JVP betekent Job Value Proposition en het geeft antwoord op de vraag waarom een doelgroep voor een specifieke vacature kiest. Het is dus de belofte die je in de vacature doet over wat de functie te bieden heeft en die dan de kandidaat over de streep trekt om te solliciteren.

De perfecte vacature

Om een kandidaat over te halen om te solliciteren moet de vacature dus heel goed aansluiten op de wensen en behoeften van de kandidaat. Welke voordelen heb je te bieden in de functie en de organisatie? Dat gaat niet alleen over arbeidsvoorwaarden, het gaat ook over opties om je verder te ontwikkelen, over de werksfeer, de ambities van een team en de voldoening die een baan geeft.

Heb je bijvoorbeeld flexibele werktijden te bieden of een compleet ingerichte thuiswerkplek, dan kan dat het verschil maken voor de kandidaat. In andere gevallen wordt een kandidaat warm van sportfaciliteiten, extra verlofdagen of leuke uitjes met de medewerkers. De vraag die je jezelf steeds mag stellen als je de JVP scherp wilt hebben: wat bied je de kandidaat, waar de kandidaat ook echt enthousiast van wordt?

Doelgroepkennis

Wij kunnen je helpen om de juiste belofte te benoemen in je vacature vanuit onze kennis over de verschillende doelgroepen. Daarbij kunnen we precies inspelen op wat mensen belangrijk vinden. Ook pakken we direct de eigenheid van de organisatie mee, zodat de vacature onderscheidend is van andere teksten van concurrenten in de arbeidsmarkt.

Andere wervingsmiddelen

Ook andere wervingsmiddelen zoals video’s, advertenties en social mediaberichten worden scherper met een sterke JVP. Want je benoemt direct de punten waar kandidaten op aan gaan. Daarmee raak je je doelgroep recht in het hart. Zo maken we van elke wervingscampagne een succes.

We denken graag met je mee

Welke vacatures staan er open en welk type kandidaten zoek je daarbij? We maken met plezier tijd vrij om eens van gedachten te wisselen en je te inspireren met mogelijke oplossingen.