Waarom is neuromarketing zo belangrijk in een recruitment campagne?

Neuromarketing, het is een begrip waarvan veel mensen het denken te snappen, maar in de praktijk ligt dat toch wat gecompliceerder.

De Wikipedia beschrijving van neuromarketing geeft aan : “De neurowetenschap poogt inzicht te krijgen in hoe onze hersenen het mogelijk maken dat wij de wereld om ons heen waarnemen, hoe we de herinnering daaraan uit het geheugen oproepen en handelen naar die waarneming of herinnering.”

Maar wat kunnen we hier dan mee in de wereld van recruitment? Nou ja, heel veel!

Als wij een EVP hebben opgeleverd voor onze opdrachtgever plannen we ook de wel bekende ‘candidate persona sessies’ in. In deze sessies spreken we diverse medewerkers van 1 afdeling of juist diverse medewerkers door het hele bedrijf heen.

In die gesprekken krijgen we veel nuttige informatie over doelgroepen zoals drijfveren, ergernissen, drempels om niet te solliciteren, zoekgedrag naar vacatures en nog veel meer interessante weetjes die gaan helpen om de ideale persona op te stellen.

Het persona vullen we aan met actuele arbeidsmarkt data van de specifieke doelgroep en vanuit daar gaan we aan de slag met het creatieve concept en de communicatie briefing.

In die communicatie briefing leggen wij de focus op de inzet van ‘neuromarketing technieken’ ofwel ‘verleidingstechnieken’ die potentiële kandidiaten gaat converteren tot sollicitant.

We spelen in de campagne per doelgroep juist in op de drijfveren en interesses en meer om ze snel te prikkelen en te activeren.

Neuromarketing zal dus altijd in een campagne moeten zitten, anders ga je talent niet verleiden om bij jouw organisatie te gaan solliciteren.