Onboarding

Onboarding

Onboarding

Heeft een kandidaat gesolliciteerd? Dan begint het eigenlijk pas echt. Nu is het aan de organisatie om deze talentvolle nieuwe medewerker ook echt binnen te halen. Dat betekent niet alleen een kandidaatgericht selectieproces, waarbij de sollicitant positieve ervaringen heeft, maar ook een warm welkom als de persoon in dienst komt. Een sterke start waarbij de nieuwe collega zich snel thuis voelt, alle middelen heeft om aan het werk te kunnen en ook concrete kennismakingen en taken ingepland krijgt. Een start die ook volledig aansluit bij het employer brand van de organisatie.

Onboarding zorgt dat mensen blijven

Een goed georganiseerd inwerkprogramma, behulpzame collega’s en werkende laptops zorgen dat de nieuwe medewerker zich goed voelt in de eerste werkdagen. Is de start niet goed geregeld, dan zorgt dat voor een flinke deuk in het vertrouwen van de nieuwste aanwinst en is er zelfs een grote kans op vroegtijdig vertrek.

Wil je als organisatie dat een nieuwe medewerker ook echt succesvol is, dan is het belangrijk dat er ook echt een fit is met de collega’s, de leidinggevende, de cultuur en het werk.

Na ongeveer 3 maanden kan de nieuwe collega pas goed zeggen of hij/zij zich echt thuisvoelt binnen de organisatie. Het heeft namelijk tijd nodig om situaties te ervaren en zo de werksfeer en cultuur echt te leren kennen.

Daarmee wordt een succesvolle start ook een succesvolle carrière. Medewerkers die goed presteren blijven dan namelijk langer in dienst.

To-do-list

Welke concrete stappen laten het onboardingsproces slagen? Wie gaat het doen en wanneer moet het gedaan zijn? We nemen je mee in de verschillende periodes van het hele proces en zorgen dat je met een kant en klaar document aan de slag kunt.

Preboarding

Ook de periode voordat de nieuwe collega start is van groot belang. We helpen je op weg om ook van deze tijd een optimale candidate experience te maken. Zo komt de nieuwe collega vol zelfvertrouwen aan boord, klaar om er een mooie tijd van te maken.

We denken graag met je mee

Wil jij graag dat kandidaten de beste start hebben binnen jouw organisatie? We maken met plezier tijd vrij om je te inspireren met leuke ideeën en belangrijke punten om de onboarding tot een succes te maken.