Referral Recruitment

Referral recruitment

Referral Recruitment

Wat denk je van kandidaten binnenhalen via je eigen medewerkers? Het heeft veel voordelen om je eigen collega’s in te zetten in het recruitmentproces.

  • Medewerkers halen niet zomaar mensen binnen. Zij dragen alleen mensen voor die in werkethiek en instelling overeenkomen met henzelf.
  • Doordat de medewerkers mensen aandragen, is eigenlijk de eerste selectie al gedaan. Je kunt er over het algemeen van uitgaan dat de voorgedragen kandidaat goede skills heeft en past binnen de organisatiecultuur.
  • Medewerkers bereiken vooral de latent werkzoekenden met hun berichten over hun eigen werkgever of uitdagende functie.
  • Er is aangetoond dat mensen die via referral recruitment een organisatie binnen komen langer blijven werken en intrinsiek sterker gemotiveerd zijn dan andere kandidaten.
  • Je hebt veel lagere recruitmentkosten, want je hoeft geen dure advertenties in te zetten.

Een slim stappenplan

Om referral recruitment echt effectief te laten zijn, is het belangrijk een goed stappenplan te hebben. Wij hebben veel ervaring met het ontwikkelen van dit soort plannen. We nemen je mee in de spelregels die gaan gelden voor een succesvol referral recruitmentprogramma, in de communicatie die nodig is, in interne afspraken om alles soepel te laten verlopen en in doelstellingen die je aan deze manier van werven stelt.

Het draait om communicatie

We helpen je om de interne en de externe communicatie rondom referral recruitment optimaal in te richten. Denk aan herhaalde berichten intern om zoveel mogelijk medewerkers mee te krijgen om bij te dragen vanuit hun netwerk. En denk aan externe communicatie, waarbij we kunnen helpen om berichten te ontwikkelen, die mensen kunnen delen via hun eigen kanalen.

We denken graag met je mee

Zijn de medewerkers binnen jouw organisatie ambassadeurs? En kun je hulp gebruiken om deze ambassadeurs effectief te laten bijdragen aan recruitment? Dan maken we graag een afspraak met je om hierin verder te helpen.