SEO Copywriting

SEO copywriting

SEO Copywriting

Vindbaar zijn als organisatie is essentieel als je veel vacatures hebt gedurende het jaar. We zien organisaties die veel campagnes voeren om personeel te werven en dan niet goed vindbaar zijn in de zoekmachines.

Waar begin ik met SEO?

Het optimaliseren van een website is geen eenvoudige klus, het succes ervan is afhankelijk van verschillende factoren. Het is van belang om eerst te inventariseren welke zaken er reeds voor handen zijn:

  • Plugin voor website optimalisatie
  • Zoekwoorden onderzoek
  • Doelgroep onderzoek
  • Landingspagina’s per doelgroep
  • Website structuur
  • Content

SEO is niet de ‘heilige graal’

Het optimaliseren van de ‘werkenbij’ gaat absoluut bijdragen aan de recruitment strategie, alleen verwacht niet dat dit de oplossing gaat zijn voor alle openstaande vacatures. We zien bij bedrijven die SEO teksten gebruiken op de website een organische traffic toename tussen de 7 en 11 procent binnen een periode van 6 maanden. Het optimaliseren van de werkenbij website draagt dus bij.

SEA vs SEO

Het is aan te raden om na het optimaliseren van de website direct te beginnen met een goede SEA campagne. Deze gaat bijdragen aan een snellere indexatie van de nieuwe teksten. We zien dat de inzet van SEA campagnes na een periode van 3 maanden gematigd kan worden, daar de meeste pagina’s dan al geïndexeerd zijn.

We denken graag met je mee

Welke vacatures wil jij graag invullen? Wie is de ideale kandidaat? Welke doelgroepen wil je structureel gaan bereiken? We geven je advies over de inrichting van de werkenbij website, zodat je zowel organisch de beste traffic krijgt als campagne matig. We maken met plezier tijd vrij om met je mee te denken over de beste manier om jouw doelgroepen te bereiken en te laten solliciteren.